U cilju poboljšanja usluga, kao i pređašnjih ulaganja značajnih sredstava u rekonstrukcije i sam izgled Gradskog bazena Budva, samim tim njegove modernizacije, ovoga puta smo postojeci semafor zamijenili novim. Svojim savremenim izgledom i funkcionalnošću uveliko će unaprijediti i poboljšati prenos utakmica kao i sam doživljaj naših uvaženih posjetilaca!
Riječ je o modernom semaforu LCD tehnologije nove generacije, koji nudi mogućnost prikazivanja tekstualnih poruka, foto i video sadržaja, kao i prezentaciju reklamnih spotova. Širina vidnog polja je 384cm, visina 192 cm. Vidljivost je od 10 do 150m. Sa sigurnošću možemo reći da je bazen spreman za organizaciju vaterpolo utakmica koji će sada svojim upotpunjenim sadržajem u vidu semafora svakako pružiti još bolje i kvalitetnije praćenje utakmica kao i ljepši ugođaj našim posjetiocima.
U proteklom periodu smo uspješno završili renoviranje svlačionica, kupatila, tuš kabina, fasade, odrađena je hidroizolacija krovnih površina, zamijenjene pločice na tribinama, golovi, napravljeni plastični prelivi, nabavljeni fenomati, podvodni usisivač, inoks ormari, na krovu je postavljen sada vec zaštitni znak bazena, svjetleca reklama – delfin. Semafor je samo jedan u nizu uspješno završenih projekata, i svakako ćemo u bliskoj budućnosti nastaviti sa realizacijom novih.